eMobility

Soluție de încărcare personalizată la cheie.

Soluția noastră integrată eActros ne permite să vă oferim o soluție personalizată de încărcare, la cheie, și să vă însoțim pe tot parcursul procesului. În cadrul eConsulting, răspundem împreună cu dumneavoastră la toate întrebările care trebuie clarificate pe parcursul unei integrări impecabile și fără sincope a camioanelor electrice în flota dumneavoastră existentă. Datorită partenerilor noștri calificați, acest lucru include și furnizarea infrastructurii de încărcare necesare. Sistemul nostru Charge Management reprezintă legătura perfectă dintre infrastructura de încărcare și camioanele electrice, permițându-vă o încărcare optimă a autovehiculelor. Dacă apar probleme de-a lungul procesului, fie cu autovehiculul, fie cu software-ul, aceeași persoană de contact vă stă întotdeauna la dispoziție!

Împreună cu partenerii noștri și instrumentele necesare, vă asistăm de la conectarea la rețeaua electrică, până la planificarea încărcării și managementul încărcării. Infrastructura de încărcare, inclusiv soluțiile software și hardware care vă sunt necesare și comportamentul de încărcare optim pentru dumneavoastră sunt decise pe baza activității autovehiculelor pe care le exploatați.

Câteva exemple: Conduceți într-un singur schimb și puteți folosi noaptea pentru încărcare completă? În acest caz, este suficientă o putere de încărcare redusă, de exemplu de 50 kW. Aveți nevoie suplimentar de o încărcare intermediară în pauza de prânz? În acest caz, încărcarea trebuie efectuată cu o putere de încărcare mai mare, de exemplu, 150 kW. Este important și să luați legătura cu operatorul de rețea local: cât de performantă este rețeaua și trebuie extinsă infrastructura în incinta întreprinderii? Vă suntem alături împreună cu partenerii noștri și pentru aceste probleme.

Charging solution content energymanagement rum

Pentru utilizarea în transportul de mărfuri grele în spațiul urban, este adecvat în special Depot Charging, și anume încărcarea în propriul parc de camioane. Dacă se lucrează într-un singur schimb, autovehiculul este exploatat în mod optim și este încărcat lent și complet în parcul de camioane, peste noapte, atunci când camionul nu mai este folosit.

În cazul în care camionul dvs. electric este utilizat în mai multe schimburi, trebuie să folosiți alte tipuri de încărcare. Opportunity Charging, încărcarea ocazională, este întotdeauna posibilă atunci când autovehiculul este oprit temporar. Bateriile pot fi încărcate parțial în acest interval limitat de timp, de exemplu la descărcarea mărfii în locul de destinație al unei livrări. Timpul de încărcare este aici între 30 și 90 de minute.

Model

Model image

Capacitate de încărcare

Selectați zona de încărcare.

10
20
30
40
50
60
70
80
90
40 % Acumulator rezidual
Capacitate de încărcare 80 %
10
20
30
40
50
60
70
80
90

  • Timpul de încărcare afișat în instrumente se bazează pe un calcul liniar, precum și pe valori empirice determinate intern în condiții optime, printre altele, la o temperatură a mediului ambiant de peste 20°C. Starea de încărcare se referă la valoarea afișată pe display-ul autovehiculului.
  • Modelul eActros poate fi încărcat cu până la 160 kW: Pe baza valorilor empirice determinate intern, cele trei seturi de baterii necesită puțin mai mult de o oră pentru a fi încărcate de la 20 la 80%, în condiții optime, la o temperatură a mediului ambiant de 20°C, la o stație convențională de încărcare rapidă cu curent continuu, cu un curent de încărcare de 400 A.

Pe baza conceptului dvs. individual de încărcare, așadar al numărului stațiilor de încărcare, tipului curselor dvs., intervalelor posibile de încărcare și capacităților de încărcare necesare, se poate verifica dacă este suficientă capacitatea dvs. de conectare de până acum la rețea. Conexiunea dvs. la rețea trebuie să îndeplinească cerințele dvs. maxime de putere în ceea ce privește, de exemplu, iluminatul, sistemul hardware IT, climatizarea și instalații de producție. Deoarece acest necesar de putere existent este sporit de necesarul de energie al stațiilor de încărcare pentru autocamioane electrice, operatorul local de distribuție a energiei electrice trebuie să verifice dacă interconectarea dumneavoastră la rețeaua de distribuție poate acoperi aceste cerințe suplimentare de putere. În caz contrar, pot fi necesare măsuri constructive, la care atât Mercedes‑Benz Trucks, cât și partenerii noștri și operatorul local de distribuție a energiei electrice vă vor asista cu plăcere.

Charging solution content network connection rum

Fleetboard Charge Management vă oferă o imagine de ansamblu unitară asupra tuturor interacțiunilor dintre camioanele dumneavoastră electrice și stațiile de încărcare proprii ale companiei – astfel încât să dețineți întotdeauna controlul. De la nivelul bateriei la starea de încărcare și până la timpul de încărcare rămas sau istoricul încărcărilor: beneficiați de transparență totală în ceea ce privește rețeaua de încărcare.

Acest lucru vă permite să înțelegeți mai bine comportamentul de încărcare al camionului dvs. eActros și întreaga infrastructură și să identificați mai ușor potențialele de optimizare. Charge Management vă ajută să coordonați anticipativ sesiunile de încărcare și să utilizați în mod optim puterea racordată disponibilă în parcul dvs. de camioane.

În plus, acest lucru permite integrarea fără probleme a rutinelor și comportamentelor de încărcare în procesele existente. De asemenea, se pot efectua oricând setări individuale, precum orele de plecare și nivelurile țintă de încărcare a bateriei.

Pentru a oferi clienților noștri nu doar concepte de autovehicule, ci și cea mai bună infrastructură de încărcare posibilă pentru electromobilitate și pentru a-i putea sprijini în toate problemele legate de procesele de proiectare, aplicare și implementare, am încheiat un parteneriat strategic cu Siemens Smart Infrastructure, ENGIE și EVBox Group.

După numeroase teste de compatibilitate cu sistemul de management al încărcării de la Mercedes‑Benz Trucks, acești parteneri ne asistă cu know-how-ul lor complementar specific în domeniul alimentării cu energie și oferă soluții de infrastructură de încărcare pentru încărcarea centralizată la depozit. În procesul eConsulting, se determină un profil de utilizare realist pentru scopurile aplicațiilor individuale ale clienților noștri, pe baza căruia aceștia pot decide dacă și cum doresc să utilizeze serviciile.

Analiza parcurilor de camioane, construirea infrastructurii adecvate, inclusiv soluții inteligente de încărcare, precum și revizia și servisarea întregii infrastructuri de încărcare pot fi apoi preluate de unul dintre partenerii noștri. Totodată, acestea se află în toate fazele într-un contact strâns cu camioanele Mercedes‑Benz Trucks.

Charging solution content partnership

Electrificarea parcului de camioane necesită o fază premergătoare distinctă. Perioada cuprinsă între consultarea inițială și livrarea unui camion electric poate varia și poate dura, de exemplu, până la douăsprezece luni.

În funcție de circumstanțe și de cerințe, planificarea și construirea completă a unei infrastructuri de încărcare, inclusiv extinderea conexiunii la rețea, pot dura, de regulă, între trei și douăzeci și patru de luni. De aceea, se recomandă ca operatorul local de rețea să se implice din timp în proiectarea infrastructurii de încărcare.

Charging solution content time period rum
În sus