eMobility

eConsulting

Pas cu pas spre mobilitatea electrică.

Nou-dezvoltatul eConsulting este un serviciu de consultanță în trei etape, care oferă toate soluțiile necesare pentru eActros: de la consultanța inițială până la punerea în funcțiune. O echipă de specialiști naționali și experți internaționali vă însoțește pe drumul spre eMobility, pas cu pas spre un viitor fără emisii de CO2.

În acest scop, se creează un concept adaptat parcului dvs. de camioane. Pe baza măsurilor identificate, se analizează toate costurile aferente. În cele din urmă, urmează implementarea sub forma integrării în procesele operaționale.

E consulting content step 01

Analiza traseelor.

Punctul de plecare pentru conceptul de electrificare a parcului dvs. de camioane este analiza traseelor flotei dvs. Aceasta stă la baza tuturor deciziilor și măsurilor ulterioare luate în cadrul procesului de consultanță privind eMobility. Puteți verifica în prealabil nivelul dumneavoastră de eTruck Ready, utilizând aplicația cu același nume. Prin intermediul acesteia, puteți compara ușor traseele camioanelor dvs. convenționale cu datele colectate de la autovehiculele electrice pe baterie de la Mercedes-Benz Trucks. Aici puteți seta individual pentru fiecare cursă parametri importanți precum structura, timpii de încărcare și descărcare, sarcina utilă sau temperatura mediului ambiant. Din aceasta se poate deduce dacă și cum poate fi utilizat un camion electric pentru cerințele dvs.

Dacă v-ați făcut deja o idee în mare despre posibilele utilizări ale unui camion electric sau dacă doriți să planificați noi curse pentru o utilizare a camionului electric, consultanții noștri online vă stau la dispoziție. Prin instrumentul nostru special dezvoltat, aceștia pot evalua cursele dvs. preanalizate și potențialul de electrificare a noilor curse.

E consulting content route analysis

Infrastructura de încărcare.

Utilizarea autovehiculelor dumneavoastră determină comportamentul optim de încărcare și infrastructura de încărcare necesară în acest scop, împreună cu soluțiile software și hardware. Pe tot parcursul procesului, Mercedes-Benz Trucks vă sprijină cu expertiza sa și cu instrumentele necesare – de la conectarea la rețeaua electrică, până la planificarea și managementul încărcării.

Pentru utilizarea în transportul de mărfuri grele în spațiul urban, este adecvat în special Depot Charging, și anume încărcarea în propriul parc de camioane. În timpul lucrului într-un singur schimb, autovehiculul este retras în mod optim și este încărcat complet în parcul de camioane, lent, peste noapte, atunci când camionul nu mai este folosit.

În cazul în care camionul dvs. este utilizat non-stop, trebuie să apelați la alte tipuri de încărcare. Cu Opportunity Charging, vă încărcați camionul în diferite amplasamente, în timp ce acesta este parcat temporar, de exemplu, pentru descărcare. Timpul de încărcare este aici între 30 și 90 de minute. Pentru acest tip de utilizare, trebuie să existe infrastructura de încărcare necesară în mai multe parcuri de camioane sau la punctele de încărcare și descărcare.

E consulting content step 02

Pe baza măsurilor identificate, toate costurile asociate și eventualele subvenții sunt defalcate în mod transparent și sunt analizate și optimizate împreună cu experții eConsulting.

Cu ajutorul software-ului nostru Daimler, pot fi identificate în întreaga Europă posibile stimulente, respectiv avantaje pentru a face trecerea la camioanele electrice. În privința autovehiculelor electrice și al unei infrastructuri corespunzătoare de încărcare, acestea sunt avantaje concrete datorită subvențiilor, reducerilor/scutirilor de taxe și împrumuturilor. La acestea se adaugă avantaje precum taxe de trecere mai mici, costuri mai mici pentru înmatricularea autovehiculelor sau excepții de la interdicțiile de circulație în interiorul orașelor. Specialiștii noștri vă asistă activ la evaluarea raportului cost-beneficiu și la depunerea unei cereri detaliate.

E consulting content cost analysing
E consulting content step 03

Acum se poate intra în faza de implementare. Aici sunt integrate toate procesele necesare în planul operațional. Pentru a ne asigura că schimbarea are loc fără probleme, vă sfătuim și vă instruim pe dvs. și angajații dvs. cu privire la soluțiile software integrate, precum sistemul nostru inteligent de management al încărcării și conducerea cu economie de energie și vă sprijinim în mod activ. Portofoliul nostru cuprinzător de traininguri se adresează atât șoferilor, cât și managerilor de flote.

Șoferii vor fi, astfel, familiarizați cu toate informațiile de operare relevante. Printre acestea se numără încărcarea modelului eActros, conducerea ecologică, care poate contribui la o autonomie ridicată, conducerea cu menajarea bateriei, care poate prelungi durata de viață a acesteia, precum și încărcarea optimizată, pentru o utilizare maximă a infrastructurii de încărcare.

Administratorii parcurilor auto beneficiază de instruire cu privire la caracteristicile tehnice ale camionului eActros și lucrul cu tensiunea înaltă, maximizarea eficienței și implicațiile organizatorice. În plus, obțineți o imagine de ansamblu asupra perspectivei șoferului.

În sus